Különleges temetés

Magyarországon egyedülálló módon, a különleges temetkezési formák szakértőjeként elmondhatjuk, hogy a Lélekhajó Temetkezés kegyeleti tanácsadóinak nem okoz gondot az egyedi, első hallásra talán extrémnek tűnő igények kielégítése földön, vízen, levegőben, különleges helyszíneken, de még az űrben sem. Az elhunyt személyiségének és a család igényeinek megismerése után javaslatot teszünk a személyre szabott ceremóniára, helyszínre, kegyeleti kellékekre, igény szerint megírjuk az egyedi gyászbeszédet (sajnos a búcsúztatók többsége sablonokból dolgozik) és megvalósítunk minden, jogszabályba nem ütköző elképzelést, ötletet. Érdemes saját temetésünk előtervezéséről és a finanszírozásról is időben gondoskodni akár egy testre szabott temetkezési biztosítás megkötésével, hogy végérvényesen levegyük a terhet szeretteink válláról.

Kevesen tudják, hogy a jogszabályok lehetővé teszik számunkra, hogy a hamvasztást követően hamvainkat ne csak temetőben helyezhessük el. Lehetőség van többek között arra is, hogy:

  • speciális, környezetbarát, lebomló temetkezési kellékek segítségével hamvainkat természetese vizekben (Balatonban, Tiszában, Dunában, stb.) helyezzék el.
  • BIOS bio urnába helyezve a hamvakat egy fa formájában sarjadjon új élet
  • mesterséges korallzátonyként – akár egy mesterségesen kialakított temetőben, a tenger mélyén – nyugodjunk gyönyörű, tarka-barka vízi élőlények társaságában;
  • hamvaink egy részét az űrbe kilőve keringjünk a Föld körül az idők végezetéig;
  • az égbolthoz és talán a mennyországhoz is a lehető legközelebb kerülve, hamvainkat sárkányrepülőről, repülőről vagy hőlégballonról szórják szét;
  • hajóról a Dunába, a Temzébe, vagy tengerbe szórják hamvainkat;
  • hamvainkat bakelit lemezbe préselve még a síron túlról intézzünk néhány szót a búcsú szertartás résztvevőihez;
  • hamvaink egy részét töltényhüvelybe, vagy tűzijátékba töltve lődözzék a magasba;
  • egyszerűen csak otthon pihenjünk meg kedvenc rózsabokrunk, almafánk tövében, ahol oly sok időt töltöttük rejtvényt fejtegetve;
  • vagy halálunk után, egy bensőséges hangulatú, családi megemlékezést követően, puha, bármikor megölelhető plüssmaciba csomagolva, a gyanútlan látogatók szeme elől „eldugva” lapuljunk a nappalink polcán, továbbra is szűk családi körben.

Ez a válogatás csak egy kis ízelítőként szolgál, hiszen az egyedi temetések tárháza szinte kimeríthetetlen, különösen, ha a különleges, személyre szabott búcsú ceremóniákat is számba vesszük. De a káprázatos, sokszor talán kicsit extrém lehetőségek között válogatva soha ne felejtsük el: a temetés nem az árától lesz igazán szép, méltó! Sokkal inkább attól, hogy valóban az elhunytról, a közülünk eltávozott egyszeri és megismételhetetlen Emberről szól. Sokkal emlékezetesebb lehet egy szűk családi körben megtartott, hamvasztást követő közös családi megemlékezés, mint egy szokványos temetés még akkor is, ha 1 millió forintos koporsó és szekérderéknyi orchidea kerül a ravatalra.

Sokszor a családunk azt sem tudja, mivel lepjen meg minket születésnapunkon, nem várhatjuk el tőlük, hogy kitalálják, milyen temetéssel lennénk elégedettek, ha arra kerül a sor. Tervezzük meg előre saját temetésünket, konzultáljunk szakemberrel, aki segítséget nyújt a finanszírozási problémák kiküszöbölésére is! Hívjon minket bátran, ha felkeltettük érdeklődését!

Űrtemetés »

Vízi temetés »

 

 

A videóban szereplőtől eltérően, az űrtemetés ára 800.000 Ft-tól kezdődik.