Öngondoskodás

Sajnos csak az idősebb korosztályra jellemző, hogy hajlandó saját halálára racionálisan, praktikus szempontok alapján gondolni, pedig lássuk be: előbb-utóbb valamennyien meghalunk, és nagyon ritka, amikor pontosan lehet tudni azt, hogy mikor következik be. Egyszerűbb homokba dugni a fejünket és abban hinni, hogy csak más családjában történhet baj, csak más hal meg, az övéi majd máskor, majd egyszer… Szívből kívánom, hogy igazuk legyen, de ez felelőtlenség akkor, amikor egy hagyományos, átlagos temetés ára kellékekkel együtt több százezer forintra rúg Budapesten. Ha bekövetkezik a tragédia, nem elég, hogy a fájó veszteséggel kell megküzdenie családunknak, de még a temetés költségei is váratlanul a nyakukba szakadnak, elviselhetetlenül nehéz anyagi és lelki terhet róva rájuk.

Mindez egy kis előrelátással, öngondoskodással áthidalható. Váratlan betegség, tragikus baleset sajnos nem csak idős korban érhet minket, ezért mielőbb érdemes gondoskodni magunkról és családunkról: tervezze meg temetése módját, körülményeit, akár minden apró részletét a gyászértesítőtől kezdve a hagyományos, vagy különleges ceremóniákon át, a síremlék feliratáig! Jogszabály garantálja, hogy életében tett rendelkezésit halála után pontosan végre kell hajtani. Nyugodtan elszabadulhat fantáziája, a finanszírozással sem lesz gond, ha igényeinek megfelelő temetési biztosítást köt.

Ha nem tudja, hogy is vágjon bele, mi mindent kellene átgondolni, egyáltalán milyen formában rendelkezhet temetésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, mindenben segítünk. Keressen minket bátran, ha már kialakult, határozott elképzelései vannak a temetése körülményeivel kapcsolatban, de akkor is, ha olyan ötlete van, amit szívesen megvalósítana, de azt gondolja, hogy kivitelezhetetlen. És hogy miből? Amiatt ne aggódjon, van rá megoldás!

Temetés előtervezés »