Temetés előtervezés

Ha a családja sokszor azt sem tudja, mivel lepje meg születésnapja alkalmából, vajon mire számíthat tőlük, ha a temetésedről lesz szó? Kitalálják majd, hogyan szerette volna?

Sokan nem tudják, hogy temetésünk módjáról és minden apró részletéről még életünkben rendelkezhetünk. Jogszabály garantálja, hogy amennyiben kéréseink nem okoznak különösen méltánytalan, erőn felüli terhet az eltemettetőnek, valamint nem ütköznek hatályos jogszabályokba, bizony pontról pontra minden kritériumnak teljesülnie kell. Meghatározhatjuk a temetés módját (hamvasztásos, vagy koporsós), helyét, de a búcsú szertartás minden apró részletét is, kezdve a gyászértesítők dizájnjától a virág összeállításokon át, a búcsúztató zenéig, vagy a lovashintón ülő gyászhuszárok öltözetéig.

Van, aki búcsúlevelet ír, amit a temetésen kér felolvasni. Van, aki hite szerint egy jobb világba távozik majd halála után, ezért azt kéri a gyászolóktól, hogy ne szomorú ceremóniát rendezzenek, vidám ruhákba jöjjenek, vidám zene szóljon, és úgy gondoljanak rá, mint aki már a legjobb helyen van. Sokan szeretnék, ha szülőhelyükön lennének eltemetve, vagy egy egzotikus helyen szórnák szét hamvaikat, ahová mindig vágytak, de sosem jutottak el.
Van, aki a gyászértesítő szövegét is megírja és van, aki biztos akar lenni benne, hogy halála után is csinos és ápolt lesz a külseje: profi, ízléses sminket kér, amikor a ravatalon fekszik. Van, akinek a síremléke szövege fontos, van, aki azt kéri, hogy hamvaiból gyémánt készüljön. Ha úgy akarjuk,  haza vitethetjük hamvainkat, hogy otthon vehessenek tőlünk végső búcsút kedvenc tárgyaink,  virágaink között (persze ezt előzetesen egyeztetni kell az ott élőkkel), vagy választhatunk különféle alternatív temetkezési formák közül is, melyek illeszkednek személyiségünkhöz. Persze, nem muszáj elrugaszkodni a hagyományoktól: választhatunk a megszokott búcsú szertartások közül is.

Ha van már kialakult elképzelése, keressen minket irodánkban, vagy telefonon, hogy időpontot egyeztessünk igényei szerint hivatalos formába öntve, írásban rögzítsük terveit. Ha még nem tudja, mit szeretne, de úgy döntött, itt az ideje, hogy gondoskodjon magáról és családjáról – hiszen bármi megtörténhet -, vagy csak szívesen tájékozódna a lehetőségekről, akkor is keressen minket bátran!